Gees – Schaapveensweg 3

Gees – Schaapveensweg 3

€ 525.000,- – Gelegen in het fraaie esdorp Gees, deze monumentale woonboerderij aan de karakteristieke Schaapveensweg. Deze fraaie Saksische boerderij is oorspronkelijk gebouwd rond 1754 (!) en staat op een kavel van circa 2700 m². De boerderij beschikt over een deel met ruimte voor het parkeren van twee auto’s en een vrijstaande schuur van zo’n 170 m², waardoor u hier ook perfect een bedrijf-aan-huis of hobbyisme uit kunt voeren. In de boerderij zijn nog altijd veel oude elementen aanwezig, wat ervoor zorgt dat het een knus en huiselijk geheel is. Omdat er twee slaapkamers en een badkamer op de begane grond aanwezig zijn, is de woning leeftijdsbestendig. Op de eerste verdieping kunnen bovendien eenvoudig nog extra slaapkamers gerealiseerd worden.

De ruime tuin is fraai aangelegd en beschikt over een groot terras en een prieel (10 m²). In de directe omgeving zijn veel mooie natuur- en wandelgebieden te vinden. De Schaapveensweg is de oude invalsweg van het dorp, welke gekenmerkt wordt door veel karakteristieke boerderijen. Omdat Gees bovendien maar weinig nieuwbouw kent heeft het zijn oorspronkelijke karakter goed weten te behouden (de helft van het dorpsgebied wordt ingenomen door bossen en heidevelden van de 1600 ha grote Boswachterij Gees).

INDELING
Onderverdieping: provisiekelder

Begane grond: Hal/entree met toilet. Woonkamer met eikenplankenvloer. Dichte keuken met inbouwkeuken, voorzien van apparatuur (o.a. keramische kookplaat, oven, koelkast, vaatwasser). Badkamer met douchecabine, bad en dubbele wastafel. Tussenhal. Twee slaapkamers. Achterbaander/garage met bijkeuken, werkruimte en berging. Via vaste trap naar…

1e verdieping: overloop met cv-ketel. In 2016 v.v. een nieuwe, sfeervolle badkamer met wastafel, douchecabine en hangtoilet. Twee slaapkamers in voorbereiding, moet nog afgewerkt worden.

toelichting verkopers
“Het huis is gelegen in een van Drenthe’s mooiste dorpen, dicht bij prachtige natuurgebieden. De Rijksmonumentale boerderij uit 1754 ligt in het prachtige historische hart van Gees en heeft alle ruimte, zowel in als om het huis. In het sfeervolle huis zijn nog vele prachtige oude elementen aanwezig. De monumentbeschrijving is opgenomen in het rijksmonumenten register nr. 31645. Volgens de Rijksdienst voor Archeologie, Cultuurlandschap en Monumenten (RACM) bestaat het monument uit: een boerderij met achterbaander en grote vrijstaande houten bijschuur.
Gees is een actief en gezellig dorp waar veel wordt georganiseerd voor jong en ouder (zie website www.geesweb.nl).”

EXTRA INFORMATIE
– de woning beschikt over glas-, vloer- en dakisolatie
– verwarming geschiedt middels radiatoren en de haard in de woonkamer
– de boerderij is een officieel Rijksmonument en beschermd dorpsaanzicht
– het rieten dak is 1/4 vervangen in 2017, 1/4 vervangen in 2009, rest is ± 20 jaar oud
– De woning beschikt over hardhouten kozijnen