Aalden – Aelderstraat 46
€ 389.000,- k.k.
Bouwjaar 1897
10 kamers

1.172 m2


Bouwjaar 1897


10 kamers


7 slaapkamers

Te koop aan de doorgaande weg, in de kom van het dorp, deze sfeervolle, rietgedekte WOONBOERDERIJ (voormalige boerderij/dorpscafé/kruidenier). De perceelsgrootte is 1172 m². Eventueel is het achtergelegen weiland, oppervlakte 2700 m², apart te koop. Het oorspronkelijke bouwjaar van de boerderij is omstreeks 1897. De ouders van de huidige eigenaar hebben het in 1970 gekocht en verbouwd.
Rond 2005 is het gastenverblijf in de deel gebouwd en is de rest van de boerderij verbouwd en gemoderniseerd. Onlangs is het binnenwerk geheel geschilderd.
Ideaal pand voor dubbele bewoning.

INDELING:
Begane grond: Hal/entree. Zitkamer met schouw. Living met eiken plankenvloer en schoorsteenkanaal. Dichte woonkeuken met inbouwkeuken (2006) en apparatuur. Bijkeuken/wasruimte/achterhal met de 2 cv-ketels (2007). Twee slaapkamers. Douche en badkamer met douche, toilet en wastafel.
Garage/schuur en carport

Gastenverblijf (2008): Entree. 2 slaapkamers. Badkamer met douche, wastafel en toilet. Living met baander en open keuken met inbouwkeuken en apparatuur. De gehele vloer is voorzien van plavuizen met vloerverwarming. Eigen c.v.- installatie.

Verdieping: Overloop en drie slaapkamers. Zolderberging.

De woning is goed geïsoleerd. De sfeervolle, zonnige tuin, voorzien van meerdere terrassen, zwembad en tuinhuisje, biedt optimale rust en privacy. Het achtergelegen weilandje is apart te koop.
De woning is uitermate geschikt voor dubbele bewoning bijv. ouders/kinderen. Ook is, gezien de ligging, praktijk aan huis een mogelijkheid.
Aalden is een mooi zanddorp met o.a. oude Saksische boerderijen en een molen; de Jantina Helling. Ook heeft Aalden een voor een dorp uitgebreid winkelbestand, goede restaurants, basisschool een zwembad en golfbaan (op het Aelderholt). Op Aalden is magisch Drenthe zeker van toepassing!

Plattegronden